Ottobock „Rio 2016“ minimag 14/09/2016

1671

Otto Bock otvoril dvere do svojich technických servisných centier pre paraolympijské hry Rio 2016.

4350 športovcov súťažiacich v 23 športových disciplínach privíta silný 100 členný tím servisných technikov, ktorý bude dbať na údržbu a opravu bežeckých protéz, športových invalidných vozíkov a všetkých vybavení, na ktoré sa športovci spoliehajú počas súťaženia i v každodennom živote.Technické servisné centrum Ottobock sa otvorilo pre atlétov na 650 m² priamo v olympijskej dedine, aby poskytovalo olympionikom údržbu a opravu ich vybavení počas hier Rio 2016. Ottobock, oficiálny poskytovateľ technického servisu pre protézy, ortézy a invalidné vozíky, napĺňa svoju unikátnu úlohu v zákulisí ako partner Paraolympijských hier už od roku 1988.

Spoločnosť bude prevádzkovať svoje technické servisné centrum aj pre 14 športovísk. Toto servisné centrum sa často prirovnáva k servisnému boxu v motorových športoch, s technikmi, ktorí sa ženú, aby vrátili športovcov späť do akcie a sú vždy v centre diania.
Ottobock – servisné centrum poskytuje svoj technický servis všetkým športovcom a tímom. So 4350 športovcami súťažiacimi v 23 rôznych športových kategóriách a používajúcimi širokú škálu vybavení, nikdy nie sú pri Paraolympiáde rovnaké ani dve opravy. Počas prvých dní v akcii tím technikov Ottobock už vykonal 387 veľmi dôležitých opráv pre paraolympijských športovcov zo 69 krajín a v 20 športových disciplínach. Tieto opravy boli súčasťou finálnych príprav na začiatok pretekov.

Počas najrušnejších dní Ottobock – technické servisné centrum očakáva viac než 2000 opráv. Centrum bude v prevádzke 28 dní a zatvorí sa až po odchode športovcov z olympijskej dediny a po ukončení Paraolympijských hier Rio 2016.
Náš silný 100-členný tím je pripravený na všetko, od rutinných opráv až po komplikované záležitosti, čo si vyžaduje roky praxe a tvorivého riešenia. Paraolympionici vedia, že sa môžu spoľahnúť na odbornú znalosť a kvalitu servisu, ako aj na inovačné schopnosti, pre ktoré je Ottobock známy ako poskytovateľ pomoci pre ľudí s obmedzenou pohyblivosťou na celom svete.