ZENIT – nový invalidný vozík s patentovaným systémom skladania

5810

Zenit predstavuje vrchol všetkých inovácií spoločnosti Ottobock – Human Mobility. Jeho najvýraznejšia črta je patentovaný systém skladania Easy-Go. Nielen že pôsobí ako vozík s pevným rámom, čo bolo našim cieľom, ale taktiež umožňuje jednoduchší proces jeho skladania a rozloženia.

Zenit ponúka na výber všetky dostupné možnosti, vrátane materiálov. Zenit je k dispozícii v hliníkovej verzii ako štandard a tiež aj vo verzii ako invalidný vozík z uhlíkových vlákien. S voliteľnou možnosťou natrvalo zváraného adaptéra zadného kolesa, CLT verzia predstavuje vysokokvalitný invalidný vozík pre aktívnych užívateľov.

Vlastnosti produktu

Zenit je úplne nový výrobok, ktorého vzhľad a manipulácia ho odlišuje od predchádzajúcich aktívnych invalidných vozíkov Ottobock. Vďaka patentovanému skladaciemu systému „Easy-Go“ sa dá Zenit veľmi ľahko rozložiť. Vďaka sklápaciemu operadlu Zenit nezaberie veľa miesta počas prepravy. Zenit je impozantne ľahký bez toho aby to ohrozilo jeho stabilitu a ponúka širokú škálu možností pre používateľa.

Vozík Zenit

Vozík Zenit

Patentovaný skladací mechanizmus „Easy-Go“ ponúka alternatívu ku krížovému skladaciemu rámu ktorý sa používal doteraz. Jeho novinkou je, že invalidný vozík sa môže rozložiť s mimoriadne malým úsilím. Pomocou tiahla sa sklopný mechanizmus uvoľní tak, aby sa vozík mohol zložiť. Tento princíp najlepšie funguje keď je vozík umiestnený po boku jeho používateľa. Táto funkcia je doplnkovým prídavkom, ktorý sa uplatní najmä pri nakladaní invalidného vozíka do auta, pretože používateľ nemusí posúvať svoje ťažisko smerom von tak, ako to bolo zaužívané predtým.

Vozík Zenit

Zenit je k dispozícii v elegantnom uhlíkovom alebo hliníkovom prevedení. Zenit je k dispozícii vo farbách Ottobock s povrchovou úpravou „anodizet“

Vozík Zenit

Výška sedadla a ťažisko Zenitu sú nastaviteľné pomocou adaptéra zadného kolesa. Je navrhnutý tak, aby ťažisko mohlo byť nastavené o 1,2 cm aktívnejšie alebo pasívnejšie otočením adaptéra. Adaptér sa môže tiež posunúť na rámovej trubke.

Vozík Zenit

Zadná opierka vozíka je nastaviteľná v uhle (-10, -5, 0, +5, + 10 °). Keď je opierka úplne zložená, Zenit má extrémne malú veľkosť vhodnú na prepravu.

Vozík Zenit

Počas prepravy zostáva zadná opierka uzamknutá podľa potreby užívateľa.

Vozík Zenit

Sklopné rukoväte a krátke rukoväte na doprovod sa môžu doobjednať. Krátke rukoväte pre doprovod boli prispôsobené nízkej hmotnosti a ponúkajú sa ako voliteľný doplnok.

Vozík Zenit

Ultraľahké sedadlo a zadné čalúnenie sú prispôsobené kvôli nízkej hmotnosti a ponúkajú sa ako voliteľný doplnok.

Vozík Zenit

Keďže je často potrebný ďalší úložný priestor, tak isto ako Avantgarde 4, je Zenit vybavený atraktívnym zadným vreckom, ktorý je vložený do čalúnenia. Vrecko je nielen ľahko prístupné, ale sa aj ľahko uzavrie magnetickým uzáverom.

Vozík Zenit

Patentovaná opierka na nohy pre zvýšenú stabilitu sa ponúka ako voliteľný doplnok.

gg

Vozík Zenit

Technické údaje
Šírka sedu: 320 – 460 mm
Hĺbka sedu: 360 – 500 mm
Predná výška sedu: 380 – 540 mm
Zadná výška sedu: 370 – 500 mm
Výška chrbt. opierky: 250 – 500 mm
Dĺžka predkolenia: 280 – 510 mm
Celková dĺžka vozíka: 720 – 1040 mm
Celková šírka vozíka: 490 – 725 mm
Celková výška vozíka: 720 – 1040 mm
Max. nosnosť: 120 kg
Váha: Od cca 8,9 kg
Uhol predného rámu: 75° / 85°

gg