Bandáž lakťa Sensa Line Resorpcia opuchov a výronov

Tenisový/golfový lakeť – medzi lekármi tiež známy pod názvom Epicondylosis radialis humeri – je spôsobený preťažením svalstva predlaktia a príslušných úponov šliach.

Medzi možné spúšťače patrí nesprávna technika pri raketových športoch (napr. tenis, bedminton), jednostranná záťaž napríklad pri používaní počítačovej klávesnice alebo myši, či nesprávne držanie tela na pracovisku, pri práci v domácnosti, záhrade a aktivitách vo voľnom čase.

Medzi symptómy patrí výrazná strata sily v zápästí a zhoršenie príznakov pri rotačných pohyboch. Pridružujú sa ťažkosti pri prenášaní predmetov, ako šálky či knihy, a aj obyčajné podanie ruky sa stáva kvôli bolesti obrovským problémom.

Existuje niekoľko prístupov k liečbe. Okrem fyzioterapeutických metód sa napríklad používa kryoterapia, vibračná terapia, ultrazvuk, terapia elektrickou stimuláciou a cvičenia na posilnenie svalstva, či dočasné znehybnenie. Ortézy tiež môžu poskytnúť úľavu. Chirurgická liečba je veľmi zriedkavá.

Epikondylická páska Epi Forsa Plus

Cielená a kontrolovaná kompresia svalov predlaktia Pomoc pri tenisovom a golfovom lakti

Tenisový a golfový lakeť sú spôsobené preťažením svalstva predlaktia a príslušných úponov šliach. Epikondylická páska Epi Forsa Plus bola vyvinutá špeciálne pre tento druh ťažkostí. Pôsobí cieleným a hlavne kontrolovaným tlakom na postihnuté svalstvo predlaktia, vďaka čomu prináša výraznú úľavu od bolesti. Ortéza pomáha pri akútnych ťažkostiach, ale je možné ju nosiť aj preventívne v prípade jednotvárnych manuálnych činností. Je dostupná aj vo verzii s plastovou výstužou pri zachovaní toho istého účinku: Epi Flex. Pre ktorú verziu sa rozhodnete závisí výlučne od vašich osobných preferencií.

Zameraná na prevenciu

Epikondylická páska Epi Forsa Plus pôsobí cieleným a kontrolovaným tlakom na svalstvo predlaktia, vďaka čomu môže priniesť výraznú úľavu od bolesti. Dokonca aj po odznení akútnych ťažkostí môžete ortézu nosiť v rámci prevencie počas športu alebo pri jednotvárnych manuálnych činnostiach, ktorých častým následkom bývajú nepríjemné zápaly.

Žiadne rušivé švy

Pohodlný a na pokožku príjemný materiál epikondylickej pásky Epi Forsa Plus sa výborne nosí dokonca aj pri fyzickej námahe, kedy sa vo väčšej miere potíte. Ortéza je navyše vyrobená bezšvovou metódou, vďaka ktorej nevznikajú nepríjemné otlačené miesta. Komfortný pocit, ktorý zbadáte predovšetkým v citlivej oblasti pozdĺž okrajov ortézy.

Moderný dizajn

Účinnosť ortézy je samozrejme najvyššou prioritou. Vzhľad však tiež nie je zanedbateľný a obzvlášť to platí, ak zvažujete nosenie ortézy Epi Forsa Plus v rámci prevencie počas dlhšieho časového obdobia. Moderný a príťažlivý dizajn, v ktorom prevládajú decentné odtiene šedej, umožňuje nosenie ortézy aj úplne nenápadne pod oblečením.

Bandáž lakťa Epi Sansa

Bandáž lakťa Sensa Line Resorpcia opuchov a výronov

V prípade bolesti a opuchu či podliatiny v oblasti lakťa podporuje bandáž Epi Sensa prekrvenie, a tým napomáha vstrebávaniu opuchov a výronov. Súčasne zlepšuje funkčnosť lakťového kĺbu a pomáha zmierňovať bolesť. Priaznivý anatomický tvar a integrované antibakteriálne vlákna (technológia Skinguard) pre optimálnu hygienu patria medzi ďalšie výhody, ktoré oceníte hlavne pri celodennom nosení.

Účinná mikromasáž

Bandáž Epi Sensa podporuje prekrvenie vďaka takzvanému kompresívnemu účinku, alebo tiež mikromasáži lakťovej oblasti. Aktívne tak prispieva ku vstrebávaniu opuchov a výronov. Zároveň zlepšuje funkčnosť lakťového kĺbu a zmierňuje bolesť.

Hygienická a príjemná k pokožke

Bandáž Epi Sensa je na pokožku veľmi príjemná. Antibakteriálne vlákna integrované v pletenom materiáli efektívne redukujú rast baktérií, vďaka čomu bránia tvorbe zápachu. Funkčné vlákna absorbujú vlhkosť a odvádzajú ju na povrch tkaniny, kde sa rýchlo odparí.