Pod pojmom spina bifida (rázštep chrbtice) rozumieme vývojovú anomáliu chrbtice a miechy. Keďže chrbtica a miecha sa u embrya vyvíjajú z tzv. neurálnej trubice, označujeme niekedy spina bifida aj ako poruchu uzáveru neurálnej trubice. Poruchy neurálnej trubice sú druhou najčastejšou vrodenou vývojovou chybou po vrodených poruchách srdca. Spina bifida sa častejšie vyskytuje v bedrovej a krížovej oblasti chrbtice.

Liečba závisí od závažnosti poruchy chrbtice a miechy. V niektorých prípadoch si mierna forma nevyžaduje žiadnu liečbu. Spina bifida aperta však môže znamenať ťažké postihnutie. V takýchto prípadoch sa odporúča chirurgický zákrok do 48 hodín od pôrodu. Veľkým prínosom môže byť fyzioterapia, ako aj ortopedické pomôcky (napríklad ortézy), ktoré pomáhajú zmierňovať dopad deformácií kĺbov v dôsledku spina bifida.

Carbon Ankle Seven

Pre výrobu dynamických ortéz predkolenia

Dynamika bez kompromisov

Ak trpíte oslabením alebo ochrnutím flexorov a extenzorov chodidla alebo kolenných extenzorov, ste nevyhnutne závislí na ortéze predkolenia, ktorá vám poskytne bezpečnú a účinnú oporu pri pohybe a počas chôdze.

Karbónová pružina Carbon Ankle Seven umožňuje stavbu veľmi ľahkých predkolenných ortéz, ktoré zároveň dokážu odolať vysokej dynamickej záťaži. Umožnia vám prirodzenejšiu chôdzu bez zvýšenej námahy.

Dôvodom je inteligentný dizajn a moderný karbónový materiál. Karbón je omnoho ľahší a výrazne stabilnejší aj pri svojej nízkej hrúbke ako porovnateľné materiály. Jeho schopnosť vrátiť prijatú energiu umožňuje obzvlášť dynamický obraz chôdze.

Ortéza sa vyrába individuálne na mieru a jej stavba zohľadňuje konkrétne požiadavky. Ortéza umožňuje nosenie bežnej obuvi.

Obuv podľa vášho výberu

V závislosti od komplexnosti požiadaviek je možné nosenie konvenčnej obuvi (výška opätku 10 až 30 mm).

Individuálny dizajn

Ortézy sa vyrábajú podľa konkrétnych požiadaviek na mieru každému používateľovi.

Šetrí vám energiu

Energia, ktorá sa vytvorí pri nášľape päty, sa uloží a opäť uvoľní pri odvale chodidla.

Prirodzená chôdza

Rovnako ako zdravé chodidlo je aj karbónová pružina počas chôdze mierne natočená smerom von. Okrem toho napomáha vašim pohybom – extenzii kolenného a bedrového kĺbu. Tým vám umožňuje prirodzený obraz chôdze.

Byť aktívny

Ste aktívny človek alebo sa radi zúčastňujete športových aktivít, takže vám ortéza musí poskytovať oporu predovšetkým pri náhlych zmenách rýchlosti behu a chôdze? Carbon Ankle Seven je stavaná presne na vaše požiadavky. Radosť z toho budú mať obzvlášť deti.