Státie (vertikalizácia) a chôdza detí s neurologickým ochorením prináša významné zlepšenie kvality života deťom aj rodičom.

3405

Do 18.mesiaca by dieťa malo byť schopné postaviť sa na vlastné nohy. Státie je z fyziologického hľadiska mimoriadne dôležité, a to aj v prípade, že sa dosiahne s pomôckou.

Oneskorený alebo nesprávny vývoj státia môže veľmi negatívne ovplyvniť neskoršiu schopnosť chodiť, čím sa zhoršuje začlenenie do spoločnosti. Bedrový kĺb sa môže vyvinúť až vtedy, keď hmotnosť tela zatlačí stehennú kosť do jamky bedrovej kosti.

Deti, ktoré sa nenaučia stáť alebo chodiť vlastnými silami, dosahujú lepšie výsledky s pomôckami Ottobock a Leckey. Ponúkame systémy na vertikalizáciu aj chodítka, ktoré prispôsobujeme potrebám týchto detí podľa ich stupňa vývoja a veku. Pomáhajú deťom získať schopnosť stáť a chodiť a ďalej si túto schopnosť precvičovať.

1. Podporuje krvný obeh a tlak

 

2. Umožňuje dieťaťu byť v očnom kontakte s okolím

3. Zlepšuje kontrolu dýchania a reči4. Má pozitívny vplyv na udržanie pozornosti a spánkového rytmu a dieťa sa vo všeobecnosti cíti lepšie
5. Podporuje trávenie, funkcii čriev a vyprázdňovanie močového mechúra6. Napína svalstvo a bráni vzniku kontraktúr
7. Podporuje vývin bedrového kĺbu v štádiu raného vývoja8. Bráni poškodzovaniu pokožky odľahčovaním miest zaťažovaných pri sedení
9. Podporuje rast a znižuje riziko fraktúry kostí