Elektrický invalidný vozík Juvo ponúka takmer nekonečné možnosti montáže na zákazku aj pre tie najnáročnejšie požiadavky. Je plne hradený zdravotnou poisťovňou pod kódom L97518 a k dispozícii máte špecifické riadiace a ovládacie prvky predných a zadných kolies, výkon motora vo viacerých úrovniach (až 14 km/h). Ľubovoľne nastaviteľný, nový rám v dvoch šírkach ponúka úplne nový pohľad na to čo znamená flexibilita vo svete elektrických vozíkov.

Čím vozík Juvo generácie B5 vyniká?

  • Riešenie pre polohovateľné sedadlo
  • Ovládací panel
  • Ergonomické nastavenie uhla sedadla
  • Magnetické LED osvetlenie
  • Výmena riadiacej jednotky
  • Bezpečnostná poistka – istič a externý zdroj napájania
  • Pohon predných, zadných kolies, alebo kolies umiestnených v strede medzi dvoma stabilizačnými nápravami

Optimalizované sedenie

Ľubovoľne nastaviteľné sedadlo (VAS)

Elektrický vozík Juvo

Ľubovoľne nastaviteľné sedadlo sa dá prispôsobiť vašim mieram až na centimeter. Dodáva sa vo výbave s nastaviteľným polstrovaným operadlom a plochým podsedákom. Ergonomické nastavenie uhlu sedadla je takmer úplne bez nepríjemných šmykových trecích síl. Na výber ponúkame nastaviteľné podrúčky a rôzne varianty nožných opierok.

Kontúrovací balíček

Elektrický vozík Juvo

Výsledkom našej spolupráce s fyzioterapeutmi a pracovnými terapeutmi bolo optimálne tvarované sedadlo, ktoré je možné objednať v širokej škále veľkostí kontúr. Základ sedadla sa skladá z anatomicky tvarovaného povrchu, ktorý umožňuje vysoký stupeň bočnej stability. Podsedák formovaný v tvare stehna, pomáha zmierniť tlak na bedrový kĺb. Integrovaná „rampa“ tiež napomáha optimálnej polohe panvy. Spolu s zadným polstrovaním pomáha aktívne vyrovnať panvu. Oba komponenty kontúrovacieho balíčka je možné kombinovať so štandardným a ľubovoľne nastaviteľným sedadlom.

Línia Baxx

Elektrický vozík Juvo

Línia Baxx pozostáva z ergonomicky tvarovanej pevnej chrbtovej opierky, ktorá ponúka vysokú stabilitu a komfort sedenia pre každodenné použitie. Dve rôzne výšky a tri veľkosti kontúr umožňujú individuálne prispôsobenie požiadavkám zákazníka. Vrchná časť opierky je polstrovaná tak, aby umožňovala pohodlné sedenie. Veľké otvory chrbtovú opierku ľahšou a zlepšujú podmienky pre sedenie vďaka dobrému vetraniu.

Podsedáky

Elektrický vozík Juvo

Vďaka skúsenostiam odborníkov z firmy Ottobock so špičkovými technológiami na výrobu pien, ktoré sa používajú na výrobu automobilových sedadiel sa nám podarilo vyvinúť penový podsedák pre užívateľov, ktorí potrebujú dlhodobo sedieť. V dôsledku zvýšenému pohybu molekúl pri zaťažení, tlak v pene sa optimálne rozmiestni a tým tlmí silu pôsobiacu na stehná a panvu. Optimálne rozmiestnenie tlaku a znížená šmyková sila napomáhajú zníženiu dekubitov. Môžete si vybrať z celkom deviatich rôznych modelov podsedákov z línií Comfort, Foam a Terra.

Ovládanie vozíka Juvo

Elekrtický vozík Juvo B5 je možné riadiť viacerími spôsobmi a každý má svoje jedninečné výhody. Ovládanie je možné si navoliť podľa individuálnych potrieb a preferencií, čo umožňuje sa s vozíkom lepšie zjednotiť a na plno využiť jeho potenciál.

TEN°

Špeciálne ovládanie pre vozík Juvo

Ovládací panel TEN ° predstavuje pre vás ako užívateľa malú ergonomickú revolúciu. Prečo? Jedným z príkladov je mäkká ručná podložka, ktorá zabraňuje predčasnej únave. Inovatívne otočný spínač s 10-stupňovým uhlom otáčania uľahčuje prístup k regulácii rýchlosti. Farebný displej s vysokým rozlíšením 3,5 palca poskytuje dobrý prehľad o vašom používateľskom rozhraní.

VR2

Špeciálne ovládanie pre vozík Juvo

Osvedčený VR2 je náš základný ovládaci panel, ktorý môže byť naprogramovaný tak, aby vyhovoval vašim osobným potrebám. Ovládací panel je rozdelený na klávesnicu, dva LED displeje a joystick. Na spodnej strane je umiestnený zdroj nabíjania.

Špeciálne ovládacie prvky

Špeciálne ovládanie pre vozík Juvo

Alternatívne druhy ovládacích jednotiek je možné použiť, ak štandardné joysticky vám nevyhovujú. V mnohých prípadoch je mini joystick namontovaný na elektronickom otočnom ramene na ovládanie bradou alebo ústami. Tieto funkcie sa môžu používať na ovládanie funkcií sedadla, ako aj komunikačných zariadení a vášho domáceho prostredia. Možností špeciálneho ovládania poskytuje vozík Juvo, tak nepreberné množstvo, že na túto tému pre Vás pripravujeme samostatný článok.

Otázka bezpečnosti

Aj keď sú elektrické vozíky vo svojej podstate stroje, ktoré nie sú priamo vystavené rizikovému prostrediu, vonkajší svet dokáže často prekvapiť, tým že veci nie sú úplne tak, ako by mali byť. Obrubníky sú vyššie, nájazdy chýbajú, alebo sú pod bočným uhlom, chodníky majú až príliš strmý sklon a zákruty bývajú prehnane ostré… Môžeme si povedať, že to je život, ale rozhodne to dáva priestor na zmyslenie. Ako zvýšim svoju bezpečnosť a bezpečnosť svojho stroja? Poďme sa pozrieť na pár vychytávok, ktoré to človeku v prípade vozíka Juvo piatej generácie dokážu uľahčiť.

Kolieska proti prevráteniu

Kolieska proti prevráteniu

Vďaka týmto kolieskam sa vozík neprevráti keď ide z kopca ako aj pri prudkom zabrzdení (napr. keď je ovládacie zariadenie vypnuté). Flexibilné kolieska sa pretočia, keď narazia na prekážku, takže pohon predných kolies udrží stúpania schopnosť vozíka (napr. na obrubníkoch).

Pomalšia jazda pri zatáčkach

Kontrola rýchlosti v zatáčkach

Ovládacie zariadenie na vozíku umožňuje individuálne nastaviť parametre jazdy. Parametre, ktoré zabránia vozíku prevrátiť sa pri jazde v zatáčkach sú prísne strážené. Ak ovládacie zariadenie zaznamená pohyb riadenia vozíka smerom do zatáčky, automaticky zníži rýchlosť.

Kontrola vybrácií

Kontrola vibrácii

Správne polohovanie vstupného modulu je obzvlášť dôležité, ak sa vozík riadi pomocou brady alebo úst. Jazdenie bez námahy je možné len vtedy, ak je vstupný modul v línii s bradou alebo ústami. Naše joysticky sú schopné zaznamenať vibrácie spôsobené povahou povrchu územia (ako napr. dlažbové kocky) a automaticky nastaviť rýchlosť jazdy.

Gyroskop

Gyroskop

Tento stabilizačný modul ponúka užívateľom jazdenie bez námahy. Spoľahlivá smerová stabilita vozíka nielenže odstraňuje nepohodlné regulovanie jazdy, ale umožňuje aj presné manévrovanie na rôznych povrchoch a svahoch. Gyroskop sa odporúča aj pri používaní digitálnych vstupov, ako napríklad riadenie spínania. Je súčasťou základného vybavenia pohonu predných kolies Juvo v spojení s ovládacím zariadením TEN °.

Aretácia – zámok predných kolies

Aretácia predných kolies

Z času na čas sa nemožno vyhnúť cúvaniu, napríklad pri výjazde z výťahu alebo na rampách. Nežiaduci a ťažko ovládateľný pohyb riadenia, ku ktorému dochádza vtedy, keď vozík mení smer jazdy, môže byť usmernený zámkom predných kolies. Týmto sa predné kolesá udržia v priamej polohe vpred. Zámok je možné objednať ako voliteľnú variantu v manuálnej alebo elektrickej verzii.

Technické údaje

Rýchlosť6 / 7.2 / 10 / 14 km/h
Kapacita batérie63 Ah (C5) / 74 Ah (C20) gélové batérie (štandardné vybavenie)
Dojazd (podľa ISO 7176-4)35 km
Riadiaca jednotkaVR2 alebo Ottobock TEN°
Max. zaťaženieVeľkosť podvozku 1: 140 kg
Veľkosť podvozku 2: 160 kg
Výška prekážokPohon predných kolies: 100 mm
Pohon zadných kolies: 65 mm
Schopnosť stúpania (ISO 7176-2)10° / 17%
Celková šírkaVeľkosť podvozku 1: 600 mm
Veľkosť podvozku 2: 640 mm
Výška sedadla (v závislosti od riešenia sedenia)400–550 mm
Šírka sedadla340–560 mm
Hĺbka sedadla340–500 mm
Polohovanie sedadla0° to +30°
Sklon sedadla45° power
Výška opierok rúk225–350 mm
Dĺžka predkolenia250–540 mm
Max. čas nabíjania12 hodín
Hmotnosťod 107 kg