Flefibilný vozík Motus

Design a flexibilita

V produktovom portfóliu Ottobock je Motus všestranným flexibilným vozíkom. Ak uprednostňujete aktívnu alebo pasívnu jazdu, Motus je vhodný na obe. Je plne hradený zdravotnou poisťovňou a už základný model obsahuje odklopné a oddelené podnožky, prispôsobiteľnú čalúnenú chrbtovú opierku a bočnice na ochranu odevu. Na požiadanie je možné vybaviť rôzne doplnkové príslušenstvo.

Mechanický vozík Motus

Stabilita a bezpečnosť sú najdôležitejšími kritériami pre užívateľa, ako aj pre výrobcu. Preto sa na Motuse použili niektoré spoje, ktoré boli tisíckrát odskúšané a overené na sérii Avantgarde. To viedlo k nastoleniu najvyššej možnej úrovňe spoľahlivosti. Všimnite si nepatrné zmeny v dizajne, ktoré na vysokú stabilitu a spoľahlivosť nemajú nijaký vplyv.

Vylepšená technológia krížovej vzpery

Trojdielna krížová vzpera so šesťuholníkovou vnútornou priečkou minimalizuje torziu a napodobňuje tvrdosť pevného rámu, čím používateľovi poskytuje maximálnu stabilitu. S menším počtom otočných bodov váš vozík jednoducho poskladáte pre prípadnú prepravu alebo uskladnenie.

Nastavenie kolies

Mechanický vozík Motus

Motus má modulárnu konštrukciu so 48 možnosťami nastavenia zadného kolesa. Bez ohľadu na vašu telesnú veľkosť či štýl jazdy si vždy budete môcť prispôsobiť nastavenie vozíka vašim požiadavkám. Pomocou nastavenia zbiehavosti a rozbiehavosti môžete zadné kolesá lepšie vycentrovať, čím minimalizujete valivý odpor a ušetríte energiu.

Jednoduchšia voľba správnej polohy

Mechanický vozík Motus

Zalomený predný rám umožňuje lepšie horizontálne polohovanie predných kolies, a tým zabezpečuje aj vyššiu stabilitu prednej časti. Jednoducho nastavíte aj rovnobežnosť osí predných kolies.

Stlačiť a uvoľniť

Mechanický vozík Motus

Páková brzda je pevná a zároveň sa ľahko obsluhuje – a nepretáča sa okolo rámu vozíka.

Varianty rámu

Mechanický vozík Motus

Na výber je zo širokej palety farebných prevedení rámu: červená „Candy Red“, zelená „Sparkle Blue Green“, modrá „Dormant Marine Blue“, antracitová metalíza a čierna „Deep Black“.

Záverom

Motus je adaptívny mechanický vozík, ktorý je možné upraviť na mieru podľa vašich individuálnych požiadaviek. Rýchla a ľahká úprava, odklápateľné podnožky a výškovo nastaviteľná chrbtová opierka umožňujú komfortnejšie sedenie. Motus je dostupný aj vo zvláštnom prevedení s kompaktným pevným predným rámom a spojenou hliníkovou podnožkou.

Stále v pohybe? Motus rýchlo zložíte pre jednoduchšiu prepravu a skladovanie, čo vám šetrí čas aj peniaze.

Technické údaje

Materiál rámuHliník
Hmotnosť produktuOd 12 kg (v závislosti od výbavy)
Nastavenie ťažiskaNastaviteľné v 48 polohách prostredníctvom adaptéra zadného kolesa
Maximálna zaťažiteľnosť125 kg (do šírky sedu 480 mm)
/140 kg (do šírky sedu 505 mm)
Výška chrbtovej opierky300–500 mm
Šírka sedu355–555 mm
Hĺbka sedu360–540 mm
Dĺžka predkolenia340–520 mm
Celková šírkaZadné koleso s pákovou brzdou 520–720 mm
Zadné koleso s bubnovou brzdou 555–755 mm
mm
Celková dĺžka
805–1110 mm