Vážení priatelia,

V poslednom období sa nám nazbieralo niekoľko noviniek. Radi sa s vami podelíme aspoň o to najdôležitejšie, čo priniesli posledné týždne. Príchod jesene sme v spoločnosti Ottobock začali znížením cien vysoko-teplotných termoplastov, a to polyetylénov, polypropylénov a polypropylén-kopolymérov, ktoré sa u nás používajú na výrobu končatinových a trupových ortéz. Sú známe, ako veľké tabule s rozmermi 2×1 m. Toto zníženie cien však nie je krátkodobá záležitosť, naopak, dúfame, že tieto ceny budú pre vás dlhodobé. Okrem zníženia cien sme pre vás pripravili aj brožúru s názvom „Najpoužívanejšie termoplasty – Vysoko teplotné termoplasty za prijateľné ceny“. V nej sme zhrnuli praktické informácie o tom, čo sú termoplasty, produktové informácie o zlacnených termoplastoch, o oblasti ich používania, o zásadách ich správneho nahrievania, o odporúčanom postupe opracovávania ich hrán (brúsenie a leštenie) a nakoniec aj o ich biokompatibilite. Pevne veríme, že táto brožúra sa stane vhodným pomocníkom pri vašej práci alebo práci vašich menej skúsených kolegov.

V časti „Materiály“ by sme vám radi predstavili prvú lastovičku v oblasti bezpečnejších materiálov produktového radu „GreenLine“. Myslíme si, že ľudia, ktorí pracujú pre zdravie iných, si zaslúžia, aby niekomu záležalo aj na ich zdraví. Ako iste viete, ftalát je nebezpečná látka. Ftaláty sa okrem iného považujú aj za takzvané endokrinné disruptory. Pri ftalátoch to znamená, že vstupujú do krvného obehu a narúšajú produkciu pohlavných hormónov. Dokážu spôsobiť aj mutácie pohlavných buniek ľudí. Preto sme vytvorili vytvrdzovač – tvrdiaci prášok – bez ftalátov, ktorý je pre vaše zdravie omnoho šetrnejší. Tento tvrdiaci prášok sa dobre mieša a je kompatibilný so všetkými ortokrylovými živicami, so živicou 617H500 Orthovinyl, so všetkými plnivami a kompaktnými lepidlami na báze ortokrylovej živice 636K18 a zároveň ponúka rovnaké funkcie, ako tvrdiaci prášok 617P37.

V neposlednom rade by sme vašu pozornosť radi upriamili na možno nie veľmi známy, ale o to užitočnejší produkt. Ide o nabíjací USB systém pre mechatronické protézy a ortézy. Každý, kto používa mechatronické protézové alebo ortézové systémy, bol vždy tak trochu limitovaný prístupom k sieti 230V. Teraz sa situácia zmení…
S rastúcou potrebou cestovania sa „svet zmenšuje“, vďaka čomu stúpa aj potreba mobilného riešenia a zvyšovania kapacity energie, ktorú má človek k dispozícii, a to všade, kde sa nachádza.
Nová USB nabíjačka reaguje na potreby doby tým, že ponúka práve takéto riešenie. Možno ňou nabíjať všetky modelové rady našich kolenných kĺbov (Genium/X3, C-Leg 4, Kenevo), ortézu C-Brace, chodidlo Meridium a systémy horných končatín MyoBock alebo ruky Bebionic, a to všade, kde sa človek nachádza a čokoľvek robí. Nezáleží na tom, či je na dovolenke, alebo služobnej ceste. Pomocou tejto nabíjačky si dokáže nabiť svoj bionický systém z tzv. powerbanky, z autobatérie, alebo z notebooku všade na svete a udržať sa v bezpečí pred nechceným vybitím, najmä, ak je ďaleko od zásuvky. Nižšie si môžete stiahnuť prospekt so všetkými dôležitými technickými údajmi.


Brozura termoplasty

Najpoužívanejšie termoplasty – brožúra

Najpoužívanejšie vysokoteplotné termoplasty sú teraz dostupné za veľmi priaznivé ceny. Nenechajte si ujsť brožúrku o tom, čo vám najpoužívanejšie termoplasty môžu ponúknuť a ako sa s nimi pracuje.


Stiahnuť súbor v PDF:  
Najpoužívanejšie termoplasty | 1.3MB

Beztalatove tvrdidlo - brozura
Bezftalátové tvrdidlo 617PG37 – prospekt

Vytvrdzovací prášok bez ftalátov predznamenáva začiatok novej generácie ponuky materiálov. Pozrite si brožúrku s najdôležitejšími technickými údajmi.



Stiahnuť súbor v PDF:  
Bezftalátové tvrdidlo  | 0,2MB


USB nabijacka 757L43
USB nabíjačka 757L43 – Prospekt

Prospekt so všetkými dôležitými údajmi, možnosťami pripojenia a parametrami vhodných zdrojov napájania.




Stiahnuť súbor v PDF:  
USB nabíjačka  | 1MB